Çiftçi'den DEDAŞ'a uyarı!

Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün güncel borçlarını ödemesine rağmen Dicle EDAŞ'ın kırsal bölgelerde enerji kısıtlamasına gitmesine yönelik teşebbüslerine tepki gösteren Başkan Nihat Çiftçi, "Olay, tamamen hukuk dışı ve suç teşkil ediyor" diyerek uyarıda bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, DEDAŞ'ı uyardı.

DEDAŞ'ın Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün borcu olduğunu öne sürerek kırsal bölgelerde enerji kesintisine yönelik teşebbüsü ve devamında yaşanacak su kesintisi mağduriyetinin tamamen hukuk dışı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, " DEDAŞ'ın enerji kesintisi ile birlikte kırsal bölgelere ulaşan suyu kesemeyeceklerini, hukukun buna izin vermediğini ve olayın keyfi bir uygulama olduğunu net bir şekilde iletiyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi, vatandaşları kimsenin mağdur edemeyeceğini sözlerine ekleyerek, "DEDAŞ'la Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün üst düzey anlamında görüşmeleri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız kurulduğundan bu yana 3 yılı geride bıraktı ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz DEDAŞ'a toplamda 202 milyon lira ödemede bulundu. Bununla birlikte son 20 aydır Büyükşehir'e ve ŞUSKİ'ye ait olan tüm faturalar DEDAŞ'a ödeniyor. Geçmiş borca ait olan 42 milyon liralık bir borç ŞUSKİ genel müdürlüğümüz tarafından eski borç olarak kalmıştır. ŞUSKİ DEDAŞ'a buna karşılık üç teklif sunmuştur. Bunlar İller Bankasından kredi kullanmak sureti ile borcun ödenmesi, Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazların değerlendirilmek sureti ile DEDAŞ'a teklif edilmesi ve borcun uygun taksitlere bölünerek ödenmesi şeklinde olmuştur.

Bu konu yönetimle karara bağlanmış olmakla birlikte İller Bankasına kredi müracaatı yapılmış, taşınmazların kullanılması sureti ile ve taşınmazların teklif edilmesi çalışmaları başlamıştır. Ama iki gün geçer geçmez enerji kesmekle sanki Büyükşehir ve ŞUSKİ'nin sanki güncel borç olarak faturaları ödemediğine dair bir bilgi çıkmıştır. Bu bilginin tamamen yanlış olduğunu ve her ay takip eden faturaların ödendiğini ve de dolayısıyla geçmişten kalan 42 milyonluk borç sebebiyle bugün suyun kesilemeyeceğini duyuruyoruz. Öte yandan enerji kesim işlemine hukukun izin vermediğini ve uygulamanın hukuk dışı ve keyfi uygulama olduğunu net bir şekilde iletiyoruz.

Bu geçmiş borç zaten kabul edilmektedir ve İcra Usul Kanunu ile tahsilatına geçilebilir ve ona göre tahsilat yapılır. Onun dışında hukuk dışı uygulamanın suç teşkil edeceğini ve Büyükşehir ile ŞUSKİ'nin güncel borçlarını ödediğini belirtmek istiyorum. Teknik ekibin kafalarına göre işlem yapmalarına izin vermiyoruz. Bunu da buradan kamuoyuna duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.